Interfurn
Home Collectie Showroom

Farrow & Ball
Engeland’s laatst overgebleven fabrikant die nog volgens oude formuleringen en traditionele methoden verf en behang maakt.

Na langdurig onderzoek van verfresten uit historische gebouwen stelde Farrow & Ball een kleurpallet samen van 132 originele kleuren die in de 18e eeuw populair waren. Van deze kleuren zijn er 57 specifiek ontworpen voor de in Engeland bekende National Trust, een organisatie die voor het behoud en restauratie van het Engelse erfgoed zorgt.

Door het gebruik van 30% meer pigment in hun verf en de open structuur, krijgen de kleuren een zachte en diepe uitstraling die bij wisselend lichtinval steeds anders reflecteert. Dit maakt Farrow & Ball zo uniek. Alle 132 kleuren zijn verkrijgbaar in diverse finishes geschikt voor toepassingen voor binnen- en buiten houtwerk en muren, vloeren, plafonds, metaal en vochtige ruimtes.

Bij de fabricage van het behang maakt Farrow & Ball gebruik van hun beste watergedragen verven. Hierdoor krijgt het behang een diepere kleur en tevens een zachte, kalkachtige uitstraling. De traditionele blockprint methode die wordt toegepast is een uiterst tijdrovende techniek, maar qua uitstraling wordt er behang geproduceerd met een niet te evenaren schoonheid.
Showroom
Contact  
Farrow & Ball verf
Verf
  Farrow & Ball behang
Behang
     
Link:

Farrow & Ball
 

 


Farrow & Ball P & W Shop