Farrow & Ball onthult de kleurtrend voor 2017

Naar mate we meer vertrouwen krijgen in het decoratieproces durven we meer kleur te kiezen in onze interieurs. Er wordt volop de meer dramatische en levendige tinten gekozen zoals Radicchio, Studio Green, Hay en All White. Deze vier kleuren blijven een vertrouwelijke aantrekkingskracht houden en geven verrassende combinaties. Van het tijdloze, vervlogen gevoel van Hay en Studio Green tot de levendige tint Radicchio en het tegenwicht van het pure, ongecompliceerde All White – de vier kleuren beschikken over een verfijnde uitstraling die prachtig tot zijn recht komt in traditionele en moderne interieurs.

kleurtrend-2017STUDIO GREEN
Het gebruik van het botanische Studio Green op muren in plaats van de welbekende grijstinten, heeft iets uitdagends. Het is onbeschaamd clubby en geeft een fantastische tijdloze ‘old world’ sfeer. Studio Green kan in de meest moderne omgeving toegepast worden. De sobere kleur weerspiegelt de natuur en geven een ruimte rustt in combinatie met crème tinten zoals New White, Farrow’s Cream en Pointing. De crème tinten dragen bij aan een gevoel van harmonie en veiligheid.

radicchioRADICCHIO
Roze stond het afgelopen jaar vooraan bij de kleurkeuze in interieurs. De trends verplaatst zich nu naar wat sterkere roodtinten zoals Radiccio. Door de blauwe ondertoon voelt de kleur levendig, romantisch en sensueel aan in plaats van koud en grafisch. Radicchio sluit harmonieus aan bij de neutrale grijstinten Mole’s Breath, Purbeck Stone en Ammonite. De dominante kleur in dit kleurschema blijft Raddichio, terwijl de grijstinten een meer sluimerend functie in het geheel houden zodat de ruimtes vrolijk en vitaal aanvoelen.

hayHAY
De onder gewaarde kleur Hay voelt zacht en vertrouwelijk aan. De rustgevende kwaliteit van Hay creëert ruimtes waar men stil van wordt en geeft diepte en zachtheid aan de omgeving. Het is niet een felle zonnige geeltint, alhoewel de kleur rauwer wordt in fel licht, maar meer een oude fantasierijke kleur met een vleugje groen. Hay komt goed tot zijn recht met de harmonieuze tonen van Oval Room Blue en Setting Plaster waardoor een mid-century kleurenpalet wordt gecreëerd. De verfijnde Wimborne White kan als een warme neutraal op het plafond gebruikt worden. De combinaties van deze kleuren geeft een eclectisch look en zorgt voor ruimtes waar men makkelijk en met plezier in verblijft.

all-whiteALL WHITE
All White heeft geen pigment en creëert een makkelijke en natuurlijke frisheid, zonder sterk of sprankelend te zijn. De kunst van deze look is een sfeer van rust en kalmte te creëren door verschillende wittinten te combineren. Great White, Cabbage White en Strong White met hun verschillende kleurnuances, zorgen voor subtiele verrassingen in iedere combinatie met All White. Zij zorgen ook voor een perfecte achtergrond voor kunst en natuurlijke materialen. Deze ogenschijnlijke simpele kleuren brengt een complex respons te weeg door ze gezamenlijk te gebruiken.