De échte kleuren van de natuur – 16 nieuwe verfkleuren

In samenwerking met het Natural History Museum in Londen lanceert Farrow & Ball 16 nieuwe verfkleuren geïnspireerd op échte kleuren uit de natuur.

Tijdens zijn reis op de HMS Beagle noteerde Charles Darwin aan de hand van de kleurengids van Werner – Werner’s Nomenclature of Colours – kleuren die hij tegen kwam bij dieren, planten en mineralen. (meer…)

ONTDEK DE NIEUWE METALLIC BEHANGCOLLECTIE VAN FARROW & BALL

Goud, Koper en Zilver

Negen van de meest geliefde patronen komen tot leven in sprankelende goud, koper en zilvertinten.
Gedrukt met Farrow & Ball’s rijk gepigmenteerde watergedragen verven geeft deze behangcollectie een vleugje drama en luxe aan uw interieur. Hieronder de verkrijgbare patronen, alle kleuren kunt u bekijken op de website van Farrow & Ball. (meer…)

SPRING 2019 – nieuwe stoffen collectie Colony

Tijdens Deco Off Paris 2019 introduceert het Italiaanse stoffenhuis COLONY (!) nieuwe stoffen. Een traditionele lampas met coördinerende uni, uni en gegaufreerde velours en bijpassende gordijnstof. De nieuwe stoffen zijn uiteraard in onze showroom aanwezig, hieronder treft u verdere informatie. VICTORIA een prachtige lampas in 9 frisse kleurcombinaties. VICTORIA COORDINATO De VICTORIA COORDINATO is ook in 9 kleuren verkrijgbaar. ARGO een katoenen velours is verkrijgbaar in 32 tinten. De stof heeft een martindale test van 80.000 rubs en is stain resistant. Argo heeft 2 gegaufreerde versies, Argo Canestrino en Argo … >>> lees verder.

Maak kennis met de 9 nieuwe kleuren van Farrow & Ball

Eindelijk is het zover, de launch van de negen nieuwe kleuren van Farrow & Ball is een feiten we hopen dat u net zo enthousiast zult zijn als wij. De nieuwe kleuren zijn verkrijgbaar vanaf 20 september 2018. Lees snel verder en ontdek de nieuwe kleuren en de verhalen achter hun namen. School House White no. 291 Dit is de lichtste kleur in een kleurengroep met o.a. Shadow White, Shaded White en Drop Cloth. Het is een zachte wittint die herinneringen oproept aan oude schoolgebouwen. Treron no. 292 Een grijsgroene … >>> lees verder.

Nieuwe Catherine Gran behangcollectie van Edmond Petit

In aanvulling op de collectie van 2017 heeft Edmond Petit ook dit jaar op Deco Off een nieuw behangboek van Catherine Gran uitgebracht. Hierin overtreft de Russische ontwerpster zichzelf weer met schitterende nautische pentekeningen in sprekende kleuren. Fantastisch als paneel in een gedurfd interieur of horeca project. Hieronder een aantal afbeeldingen van de patronen… (meer…)

Block Print Stripe, Wisteria en Lotus in nieuwe kleuren

Verkrijgbaar vanaf 8 februari 2018

In interieurs zien we steeds meer opvallende en sprekende tinten verschijnen. Daarom heeft Farrow & Ball drie van hun populaire behangpatronen de Block Print Stripe, Lotus en Wisteria en voorzien van opvallende nieuwe kleuren. Ontdek hieronder meer…
(meer…)

De Fall 2017 collectie van Colony

De Fall 2017 Collectie van Colony brengt 9 nieuwe patronen, van een traditionele florale lampas tot moderne en fluweelzachte uni stoffen in mohair en velours. Alle stoffen werken in kleurpallet naadloos met elkaar zodat prachtige combinaties gemaakt kunnen worden. De nieuwe collectie is op onze showroom aanwezig. Hieronder een aantal van de nieuwe stoffen. NINFA – een prachtige lampas in frisse kleuren. De naam is een ode aan de prachtige tuin Ninfa bij Rome. Verkrijgbaar in 7 kleurcombinaties. NINFA TRELLIS – De basisstof van NINFA is als coördinerende stof verkrijgbaar … >>> lees verder.

Farrow & Ball introduceert drie nieuwe behangpatronen

Verkrijgbaar vanaf 6 september 2017. Na maanden van schetsen en printen lanceert Farrow & Ball op 6 september 2017 met gepaste trots hun nieuwe Florals Wallpaper Collectie! Het op traditionele wijze vervaardigd behang, gemaakt met hun watergedragen verven, bevat 3 botanische patronen. Ontdek hieronder meer… Helleborus – het prachtige bloempatroon van Helleborus is het grootste patroon in de collectie van Farrow & Ball. Het bloempatroon lijkt zich op de muren te openen en transformeert uw woonkamer in een warm en schitternd verblijf. Atacama – in dit vrolijke tropische patroon zijn … >>> lees verder.

Farrow & Ball – TEFAF Maastricht 2017

TEFAF Maastricht biedt ieder jaar weer een ongeëvenaarde platform voor kunst- en antiekliefhebbers. ’s Werelds bekendste kunst, antiek en design beurs trok dit jaar meer dan 75.000 bezoekers van over heel de wereld.

Wij waren dan ook zeer vereert dan Kollenburg Antiquairs uit Oirschot, gespecialiseerd in 18e eeuwse antieke meubelen en decoratieve objecten, hun keuze had laten vallen op de prachtige St. Antoine Papers BP930 van Farrow & Ball voor gebruik in hun stand.

Nomadic Color Collection

De Nomadic Collection van Robert Allen weerspiegelt in kleur, sfeer en textuur de nomadische culturen van het Atlas Gebergte in Marokko tot het Tibetaanse plateau en de prairies van de Great Plains. De kleurverhalen in de stoffenboeken Onyx, Carob, Denim en Cement tonen in zwart en ivoor de patronen van kleden en sjaals gemaakt door Berbers. In de diep weelderig bruine patronen zien we de felbegeerde manden geweven door de Zulu. Bekijk de gehele collectie via deze link

Farrow & Ball onthult de kleurtrend voor 2017

Naar mate we meer vertrouwen krijgen in het decoratieproces durven we meer kleur te kiezen in onze interieurs. Er wordt volop de meer dramatische en levendige tinten gekozen zoals Radicchio, Studio Green, Hay en All White. Deze vier kleuren blijven een vertrouwelijke aantrekkingskracht houden en geven verrassende combinaties. Van het tijdloze, vervlogen gevoel van Hay en Studio Green tot de levendige tint Radicchio en het tegenwicht van het pure, ongecompliceerde All White – de vier kleuren beschikken over een verfijnde uitstraling die prachtig tot zijn recht komt in traditionele en … >>> lees verder.

Colony Spring 2017 Collectie

De Spring Collectie van Colony, aanwezig op onze showroom, bestaat uit vijf klassieke patronen met een moderne twist. De lampas Ginkgo heeft de naam gekregen doordat het patroon de waaier bladen laat zien van de Japanse notenboom Ginkgo. De stof Ginkgo is verkrijgbaar in 5 pasteltinten met bijpassende coördinerende stof Ginkgo Coordinato met alleen het Chinese geometrische patroon. Villa Ada, het twee na grootste park in Rome en huisvest talrijke neoklassieke gebouwen zoals Villa Reala Savoia. De stof Villa Ada is geïnspireerd op de klassieke damasten uit deze periode. De … >>> lees verder.

Nieuwe Collectie 2017 Edmond Petit

Op Deco Off introduceerde Edmond Petit de eigentijdse behangcollectie van de Russische kunstenares Catherine Gran. Zij studeerde af aan de l’Ecole nationale supérieure des Arts Décoratifs en woont en werkt al jaren in Parijs. Haar exposities zijn te bewonderen in Londen, Parijs, Florence en Beiroet. Leidraad in haar ontwerpen is haar liefde voor de natuur en dit uit zich in zeer gedetailleerde pentekeningen in zwart wit met afbeeldingen dieren, fruit en groenten. De patronen zijn kunstwerken op zich met één sprankelende kleur als statement. Naast de behangcollectie introduceerde Edmond Petit … >>> lees verder.

Paris Déco Off – 19 t/m 23 januari 2017

Volg de nieuwe trends op stoffengebied tijdens Paris Deco Off 2017. Onze agentschappen begroeten u graag in hun showrooms om u de nieuwste collecties te tonen:
Farrow & Ball – Galerie Siki de Somalie, 30 Rue Jacob, 75006 Paris
Holland & Sherry – 17 Rue de l’Echaudé, 75006 Paris
Edmond Petit – 23 Rue de Mail, 75002 Paris
Verasta en John Boyd – 18 Rue des Petits Champs, 75002 Paris

Enchanting Color Fabric Collection

Robert Allen brengt 4 schitterende stoffenboeken uit geïnspireerd op de moody tinten van het verkleuren van een bos in de herfst en kleuren van mossen, bladeren, bloemen en ander organisch materiaal wat op een bosbodem te vinden is. Schubbig schors, gladde bladeren en glinsterende dennennaalden zijn de inspiratie voor een serie spannende patronen.

Bekijk de collectie via deze link: https://www.robertallendesign.com/enchanting-color-fabric-collection

Inspiratie herfst/winter 2016

Farrow & Ball laat de trends voor het najaar 2016 zien door verschillende stijlen en kleuren toe te passen. Zo is een moodboard samengesteld met Oosterse invloeden gecombineerd met industrieel design wat een perfecte mix geeft voor het hedendaagse interieur. Ook is een pallet samengesteld met zachte pasteltinten voor een meer verfijnde stijl.

Wilt u meer over de Herft/Winter-trends lezen, klik dan hier: http://eu.farrow-ball.com/key-colours-2016/content/fcp-content

Betoverende behangpatronen

Farrow & Ball onthult drie betoverende nieuwe behangpatronen geinspireerd op de jaren ’40. Verkrijgbaar vanaf 1 september 2016. De drie nieuwe behangpatronen zijn geïnspireerd op het decennium waarin het bedrijf werd opgericht. De uniek gestructureerde behangpatronen zijn een verwijzing naar de paradoxale gevoelens uit de naoorlogse periode, een eigentijdse interpretatie van klassieke patronen uit de jaren ‘40. Arcade is gebaseerd op de uit de jaren ’40 sterk vertegenwoordigde art deco beweging; een zacht romantische uitvoering van het klassiek gewelfde motief. Dit prachtige, tastbare schulpdessin danst lichtvoetig over de gehele lengte van het … >>> lees verder.

Dwellstudio Modern Bohemian Fabric Collection

De samenwerking tussen Robert Allen en het onuitwisbare New Yorkse designhuis DwellStudio, brengt een ode aan de onverschrokken ontdekkingsreiziger wiens passie voor authentieke ervaringen, onvergetelijke objecten en folklorische tradities over de wereld brengt. De collectie verwijst naar weelderige Jacobean bloempatronen, smeedwerk, dierenhuiden, toile en golvende wolken uitgevoerd in tinten zoals brons, grafiet, kaki en peacock.

Bekijk de collectie via deze link: https://www.robertallendesign.com/dwellstudio-modern-bohemian-collection

 

Luxe Natural Upholstery

Robert Allen Contract introduceert Luxe Natural, een nieuwe collectie geïnspireerd op de ‘maker movement’, een trend die het traditionele vakmanschap in gehamerd metaal, ceramisch objecten en handgemaakt textiel omarmt. De patronen bootsen deze sfeer, samengesteld uit natuurlijke materialen zoals wol, linnen en alpaca – allen high-performance contract vezels.

Bekijk de collectie via deze link: http://www.robertallendesign.com/luxe-natural

Farrow & Ball lanceert 9 nieuwe kleuren

Farrow & Ball bestaat dit jaar zeventig jaar en viert dit met de lancering van negen verleidelijke nieuwe kleuren. Van zachte neutralen en bescheiden pasteltinten tot opvallende heldere kleuren en diepe, donkere nuances. Deze nieuwe aanwinsten sluiten naadloos aan op de bestaande kleurgroepen en voegen enkele nieuwe accenten toe aan het iconische kleurenpalet. Een klein team van Farrow & Ball ambachtslieden heeft zich de afgelopen drie jaar toegelegd op de ontwikkeling van deze nieuwe tinten. De nieuwe, met zorg gekozen kleuren geven de Farrow & Ball kleurenkaart een karakteristieke, tijdloze uitstraling en … >>> lees verder.